امیدوارم با برنامه ریزی های میان مدت و کوتاه مدت با توجه به پتانسیل های موجود در سه حوزه میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری بتوانیم جاذبه های لرستان را در سطح ملی و جهانی معرفی کنیم.
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان؛عبدالرضا مهاجری نژاد مدیر کل میراث فرهنگی استان در مصاحبه اختصاصی صدا و سیمای مرکز لرستان در پاسخ به این سوال که چقدر توانسته ایم از ظرفیتهای لرستان برای توسعه بهره ببریم گفت:ظرفیت های لرستان فراتر از تصور ماست. لرستان از معدود استانهایی است که همه ظرفیتها را همزمان دارد.
وی افزود: برای سرمایه گذاری ، همه شرایط آماده و مهیاست ، این که چرا نتوانستیم از ظرفیت ها استفاده کنیم به دلیل این است که تاکنون این ظرفیت ها در سطح ملی و بین المللی معرفی نشده اند و بخش خصوصی نیز به صورت جدی وارد عمل نشده است.
مهاجری نژاد گفت: در بحث معرفی جاذبه ها، در حال راه اندازی وبسایتی هستیم که به سه زبان تمامی جاذبه های طبیعی، تاریخی و فرهنگی، اکوتوریسمی و ژئوتوریسم و صنایع دستی استان را معرفی کنیم.
وی در پاسخ به سوال این که مهمترین موانع پیش روی توسعه گردشگری در استان چیست افزود: تا سال گذشته حجم سرمایه گذاری بخش خصوصی کافی نبوده اما در 8 ماه اخیر با توجه به استقبال خوب استاندار لرستان و اهیت دادن به بخش گردشگری، حجم عظیم سرمایه گذاران در بخش زیرساخت ها و جاذبه ها از جمله آبشارهای لرستان، دریاچه گهر، بعضی از بافت های تاریخی و مخملکوه (بعنوان منطقه نمونه گردشگری)مشغول فعالیت هستند.
مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان افزود : یکی دیگر از مشکلات عقب ماندگی توسعه این است که تاکنون ما بخشی عمل کرده ایم و این نباید اتفاق بیفتد، همه دستگاهها باید جهت جلب مشارکت بخش خصوصی فعالیت کنند.
وی تصریح کرد: باید صدور پروانه در مورد استعدادهایی که سرمایه گذار راغب به سرمایه گذاری در آن هست را تسهیل کنیم چراکه برای جذب بخش خصوصی، هم اکنون پروانه بهره برداری را یک روزه صادر می کنیم .
مهاجری نژاد گفت:باید بسته های تشویقی از جمله حذف عوارض و ... برای سرمایه گذار جهت بازگشت سود سرمایه فراهم شود تا سرمایه گذاران با خیال آسوده در استان سرمایه گذاری کنند.
مهاجری نژاد در ادامه گفت: بعد از گذشت 40 سال و به خواسته مردم در حوزه سنگ نگاره های صخره ای میرملاث و هومیان کوهدشت، طرح مطالعاتی آن انجام شده و به زودی وارد فاز اجرا خواهیم شد.
وی با اشاره به این که موزه های لرستان نگین و پیشانی هر گالری و موزه در سطح بین المللی است، گفت: با رایزنی هایی که با مدیر کل امور موزه ها و همچنین معاونت میراث فرهنگی سازمان در حال انجام است در صدد هستیم تا بزرگترین موزه باستان شناسی ایران پس از موزه ملی ایران را کمتر از 15 ماه دیگر در خرم آباد دایر کنیم.
وی گفت: همچنین ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی در محل مجموعه گردشگری قلعه فلک الافلاک در حال پیگیری است .
مهاجری نژادسپس با اشاره به احداث هتل های نیمه کاره در لرستان گفت: خوشبختانه برای ادامه ساخت هتل صخره ای خرم آباد از 150 میلیارد ریالی که برای تکمیل این هتل نیاز است، تاکنون مبلغ 120 میلیارد ریال توسط استاندار لرستان و مبلغ 25 میلیارد ریال از طرف سازمان میراث فرهنگی اختصاص داده شده است و تا پایان سال جاری این هتل به بهره برداری خواهد رسید. وی عنوان کرد:همچنین در سفر ریاست جمهوری به استان و پیگیری های استانداری لرستان، یک هتل 5 ستاره توسط بنیاد مستضعفان در لرستان احداث می شود، که مراحل اولیه آن انجام شده است.
مهاجری نژاد با اشاره به رشد سریع و چشمگیر گردشگری در سال جاری گفت:در استان 12 هتل نیمه کاره وجود دارد که تا پایان سال جاری به بهره برداری خواهند رسید و این خود نمایانگر پیشرفت زیرساخت های گردشگری در لرستان است.
وی همچنین گفت:فرهنگ اجاره خانه های استیجاری در لرستان بوجود آمده که این خانه ها بزودی ساماندهی خواهند شد بصورتی که درآمد گردشگری در آینده نزدیک وارد خانه های مردم می شود.
مهاجری نژاد با اشاره به این که 6 کمپینگ در آستانه بهره برداری هستند گفت: این کمپینگ ها در شهرهای سراب دوره ، درب گنبد کوهدشت ، بروجرد ، پلدختر و الیگودرز می باشند.
وی در مورد مرمت بناهای زیارتی در استان گفت: بناهایی که در اختیار اوقاف هست و ثبت ملی شده باید با مشارکت دو سازمان مرمت و نگهداری شوند. در حال حاضر 4 بنای مذهبی در حال مرمت است که جدیدترین آن امامزاده زین ابن علی(ع) جهت مرمت اساسی و آزادسازی اطراف آن در حال انجام است.
مهاجری نژاد از پایان مرمت خانه تاریخی ابوالقاسمی شهرستان خرم آباد در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: خانه هنرمندان در محل خانه ابوالقاسمی در بافت تاریخی خرم آباد تا دوماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
وی با اشاره به روند حمایت از تولید کنندگان صنایع دستی استان گفت:به منظور حمایت از هنرمندان صانیع دستی مقرر شده مبلغ 25 میلیارد ریال از صندوق مهر امام رضا (ع) تسهیلات باری آنان در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/